Wow, tak sangka makeup saya maintain flawless dari pagi sampai petang!

... tak perlu habiskan masa untuk touch up muka lagi! Makeup tak cair, wajah tak berminyak atau bertompok-tompok walaupun cuaca panas ...

Magés

Dilema Wanita Yang Selalu Makeup..

Makeup tidak tahan lama, wajah berminyak dan wajah kusam.

Saya Ezrin Aziz, seorang wanita yang bekerja di sebuah bank terkemuka tanah air. Saya bekerja di bahagian 'front desk' yang sentiasa perlu berhadapan dengan ramai orang setiap hari. Jadi saya perlu tampil anggun dan berkeyakinan setiap masa. Bayangkan, kalau tak senyum sikit pun, sudah ada orang buat laporan kepada pihak pengurusan.

Mahu tak mahu, saya memang perlu makeup untuk pergi bekerja setiap hari. Atau paling tidak, kena ada bedak sikit supaya wajah naik seri. Pagi-pagi saya sudah makeup, touch up wajah dengan kombinasi beberapa produk kosmetik.

Tapi.. tak sempat nak tengah hari, makeup sudah cair, wajah mula berminyak dan nampak berkilat. Kemudian pori pada wajah pun mula nampak jelas dengan mata kasar. Tension!

Kawan-kawan cakap, kena tukar kepada kosmetik berjenama dan mahal harganya, baru masalah tersebut boleh diatasi. Apa lagi, saya pun pergi shopping produk kosmetik yang berjenama, habis beribu ringgit. Kecewa! Tetap tak ada perubahan.. hasilnya tetap sama..

Malah tak boleh nak aktif sikit, angkat file berat-berat ke, kemas meja kerja, naik tangga dan sebagainya, wajah akan bermasalah. Waktu lunch, makan makanan pedas pun wajah jadi berpeluh, berminyak & makeup cair!

Makeup Cepat Cair

Bila masuk tengah hari, makeup mula cair dan bertompok-tompok. Habis rosak, tensionnya!

Makeup Tak Sekata

Makeup nampak tak lawa, tak seimbang walaupun dah guna barangan berjenama. Kecewa!

Wajah Berminyak

Tak boleh panas sikit, wajah mudah berminyak dan nampak berkilat. Rendah diri rasanya.

Pori Membesar

Sangat risau apabila liang pori di wajah sudah mula nampak dengan mata kasar. Tolong!

Mula Mencuba 'Makeup Primer'..

Produk yang mampu buat makeup tahan lama & wajah tak berminyak..

Sehinggalah pada satu hari, saya minum petang dengan seorang rakan lama saya, yang merupakan seorang 'Head of research & development' di sebuah syarikat kosmetik terkenal Malaysia. Beliau berkongsi dengan saya satu formulasi organik terbaru dari Switzerland yang diperolehinya, iaitu 'makeup primer'.

Makeup primer? Terus saya bertanyakan apa kegunaan 'makeup primer' ni? Tak pernah dengar pun.. Sambil tersenyum, rakan saya terus membuka mulut..

"Secara mudah.. makeup primer ni Rin.. dikenali juga sebagai makeup based. Ia digunakan sebagai satu layer sebelum apply foundation ataupun makeup. Secara langsung, makeup tu akan jadi tahan lama, flawless & matte sepanjang hari."

"Wow, ini menarik!" detik hati saya.

Terus saya minta satu sample untuk saya sendiri mencubanya. Selang beberapa hari, beliau telah siapkan satu sample dan berikan kepada saya. Tanpa berlengah lagi, terus mencuba pada esok harinya.

Alangkah terkejutnya saya, detik demi detik, jam demi jam, minit demi minit berlalu.. tiba waktu lunch.. makeup saya masih maintain dan wajah terasa fresh. Tak ada sedikit pun minyak pada wajah!

Wanita Selalu Makeup Perlukan Produk Ni..

Kerana terlalu gembira, saya telah bercerita mengenai 'makeup primer' ini kepada rakan-rakan pejabat, mereka juga teringin mencubanya. Jadi, saya terpaksa meminta lagi sample dari rakan saya tersebut.

Alhamdulillah, 100% daripada mereka sangat merasai perubahan yang sama dan mula menyukai 'makeup primer' ini. Maka saya telah bekerjasama dengan rakan saya tersebut untuk komersialkan formulasi ini kepada lebih ramai wanita di luar sana!

Klik Untuk Melihat Solusi Masalah Ini

Whatsapp